close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Dog Called Money

Kryp inn under huden på ikonet PJ Harveys kreative prosess i denne poetiske og ukonvensjonelle dokumentarfilmen. Siden gjennombruddet på 90-tallet har Polly Jean Harvey vært en lysende alternativ stjerne på rockehimmelen, og gjentatte ganger har hennes uventede kreative valg redefinert hva rock kan være. Derfor er det usigelig spennende å få løfte på teppet og se hvordan kunstneren Harvey jobber frem antikrigs-albumet "The Hope Six Demolition Project."

Regissør, filmfotograf og fotojournalist Seamus Murphy ikler fortellingen om Harvey et observerende filmspråk, og tar oss med inn i et uventet premiss: Harvey og Murphy samarbeider tett, og Harvey blir med på hans reiser som fotojournalist til Afghanistan, Syria, Bosnia og Washington. I disse tidvis dramatiske omgivelsene lar Harvey seg inspirere, og vi får være med fra unnfangelsen av den rå poesien frem til studioinnspillingen av albumet, som i seg selv er et installasjonsverk på et kunstmuseum. Både albumet og dokumentarfilmen blir hver på sitt vis to usedvanlige stykker kunst, og forteller noe universelt om kunstens og kreativitetens vesen – uavhengig av om du har et forhold til PJ Harvey eller ikke.

Seamus Murphy (f. 1959) er en irsk dokumentarfilmskaper og prisbelønnet fotojournalist med krig og konfliktområder som hovedfelt. I tillegg til A Dog Called Money har Murphy laget musikkvideoene til PJ Harveys Let England Shake, og stått for fotografiene til hennes diktsamling The Hollow of The Hand.

Irland, UK 2019
Regissør Seamus Murphy
Manus Seamus Murphy
Skuespillere PJ Harvey
Produksjonsselskap Pulse Films, Blinder Films, JW Films
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Pix on Art
Genre Documentary