close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Alle presidentens menn

Møt journalist-legenden Bob Woodward, og se filmen om Watergate – avsløringen som gjorde ham til et forbilde for generasjoner av undersøkende journalister.

Alle presidentens menn kunne like gjerne hett «Alle journalistfilmers mor og oldemor». Den er verken den første eller mest spektakulære i sjangeren, men har likevel blitt stående som en påle, fordi den skildrer undersøkende journalistikk så troverdig: som en kaotisk, uglamorøs og utmattende prosess hvor veien til suksess går gjennom rutinearbeid, terping på detaljer, og et uendelig antall samtaler med motvillige kilder. Og uendelige mengder kaffe.

Presidenten er Richard Nixon. Alle hans menn – horden av rådgivere, stabssjefer og pressesekretærer – prøver å fjerne sporene etter Nixons innblanding i Watergate-saken: et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter, på oppdrag fra Republikanerne, for å stjele informasjon om presidentvalgkampen i 1972. Mot alle disse menn står to journalister i Washington Post, Bob Woodward og Carl Bernstein – spilt av Robert Redford og Dustin Hoffmann. De får etter hvert hull på saken, som feller Nixon og for all ettertid huskes som 1970-tallets store politiske skandale.

Alle presidentens menn veksler mellom heseblesende intensitet og foruroligende stillhet, mellom redaksjonslokalenes fulle belysning og de sene nattetimers fortrolige og gåtefulle hvisken. Filmen blir introdusert av selveste Bob Woodward, som besøker Oslo og festivalen. Vi arrangerer også en panelsamtale hvor noen av Norges fremste journalister og redaktører snakker om Watergate-sakens betydning i dagens medielandskap. For i en tid med økt press mot kritisk journalistikk, er Alle presidentens menn mer betimelig enn noen gang.

Alan J. Pakula (f. 1928) var en amerikansk produsent og filmskaper. Han ble nominert til Oscar tre ganger: til «Beste film» for To Kill a Mockingbird, til «Beste regi» for All the President's Men og til «Beste adapterte filmmanus» for Sophie's Choice. Pakula regisserte 16 spillefilmer i løpet av sin karriere.

Visningen er et samarbeid med Oslo Redaktørforening, Oslo Journalistklubb og A Comic Soul.

USA 1976
Regissør Alan J. Pakula
Språk Engelsk, spansk
Undertekst No subtitles
Visningsformat -
Spilletid 138 min
Seksjon Headliners
Genre Biography Drama History