close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Aurora

Tittelkarakteren i årets avslutningsfilm, Aurora, er som en nordfinsk utgave av Amy Schumers karakter i Trainwreck. For å komme seg gjennom den monotone hverdagen bestående av jobb i en manikyrsalong og småkjipe kvelder på byen i Rovaniemi, drømmer hun seg vekk til et mer spennende liv – i Norge. Livet får derimot en ny ingrediens når hun blir kjent med den iranske flyktningen Darian og datteren hans. Sammen begir de seg ut på leting etter en kone til Darian for at han skal få oppholdstillatelse, i et farvann av karakterer som snytt ut av en god Arto Paasillina-roman.

Selv om filmen ofte er veldig morsom, skinner regissør Miia Tervos grunnleggende omsorg og respekt for karakterene gjennom i hver scene. En rekke glimrende skuespillerprestasjoner – fra Auroras sterkt alkoholiserte far til den omsorgsfulle sjefen på asylmottaket – kombinert med slående slavisk musikk og fargesprakende produksjonsdesign, gjør Aurora til en av de mest sjarmerende filmene du kan se på kino i år.

Miia Tervo (f. 1980) er en finsk regissør og manusforfatter fra den finske regionen Lappland. Aurora er hennes første langfilm. Tidligere har kortfilmene hennes Lumikko (2010) og Clumsy Little Acts of Tenderness (2015) blitt vist ved en rekke internasjonale filmfestivaler.

Finland 2019
Regissør Miia Tervo
Manus Miia Tervo
Skuespillere Mimosa Willamo, Amir Escandari, Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman
Produsent Thorvald Nilsen
Språk Finsk, engelsk, farsi
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Avslutningsfilm, Nordisk Fiksjon
Genre Comedy drama