close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Can You Ever Forgive Me?

Can You Ever Forgive Me? er en dramakomedie av den typen Hollywood nesten aldri lager lenger. Den er basert på den sanne historien om Lee Israel, en New York-forfatter som prøver å tjene til livets opphold ved å skrive kunstnerbiografier. Når forlaget sier nei til å utgi hennes neste bok, oppdager Lee at hun har et eget talent for å kopiere andres skrivestil. I ledtog med Jack, en svirebror hun møter på homsebar, begynner hun å forfalske brev fra kjente forfattere og selge dem til samlere.

Historien er spennende som en thriller, dypt tragisk, og full av hylende morsomme spydigheter. Den gjenskaper også et loslitt Greenwich Village fra 1990-tallet så du nærmest kan lukte byen gjennom lerretet. Men det er karakterskildringen som gjør filmen virkelig god. Lee og Jack er to egoister som ser den andres lengsel etter nærhet, og det er umulig å ikke glede seg over lykken de opplever, selv om den ikke kan vare. Ikke uten grunn ble både Melissa McCarthy og Richard E. Grant nominert til Oscar for sine prestasjoner.

Marielle Heller (f. 1979) er skuespiller, manusforfatter og regissør. Hun slo igjennom med filmen The Diary of a Teenage Girl i 2015, som blant annet vant pris på Berlinalen. Heller har erfaring som både skuespiller og regissør fra en rekke TV-serier.

USA 2018
Regissør Marielle Heller
Manus Nicole Holofcener, Jeff Whitty
Skuespillere Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin
Produksjonsselskap Archer Gray, Fox Searchlight Pictures
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Headliners, Pix Perler
Genre Drama Comedy