close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cutterhead

Denne utrolig nervepirrende debutfilmen gir Das Boot og Apollo 13 konkurranse om prisen for «mest klaustrofobiske film», der den utspiller seg på en anleggsplass langt under bakken i København. 

Rie jobber med PR, og er på oppdrag for å dokumentere arbeidet med utvidelse av metroen i den danske hovedstaden. Det som i utgangspunktet skulle være et par enkle intervjuer og bilder av de internasjonale anleggsarbeiderne, utvikler seg plutselig til et innesperret mareritt når en brann oppstår i de underjordiske gangene. Plutselig er Rie fanget i et trykkammer sammen med kroatiske Ivo og eritreiske Bharan, i en desperat kamp for overlevelse.

Cutterheads hovedstyrke ligger i kombinasjonen av særs nærgående kameraføring og genuint virkelighetstro skuespillerprestasjoner. Det er både fascinerende og skremmende å se hovedpersonenes reaksjoner etter hvert som oksygenet minsker og temperaturen stiger.

Rasmus Kloster Bo (1985) ble født på Nordjylland, og var student ved den utradisjonelle filmskolen Super16 i København. Han har tidligere laget musikkvideoer for band som Efterklang og Turboweekend, og jobbet som assistent på TV-suksessen Borgen. Cutterhead er Kloster Bos første spillefilm som regissør.

Danmark 2018
Regissør Rasmus Kloster Bro
Manus Rasmus Kloster Bro, Mikkel Bak Sørensen
Skuespillere Christine Sønderris, Kresimir Mikic, Samson Semere
Produksjonsselskap Beo Starling, New Danish Screen
Språk Engelsk, dansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 84 min
Seksjon Nordisk fiksjon
Genre Thriller