close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Goliat

Et intenst og rørende thrillerdrama bygd rundt forholdet mellom far og sønn.

Kim er 17 år og bor i en mindre svensk by, preget av nedlagt industri, arbeidsledighet og fraflytting. Mor er ufør, men får ikke trygd. Far selger narkotika for å få endene til å møtes, og barnevernet truer med å ta Kims to småsøsken.

Når far Roland må i fengsel for å sone en dom vil familien at Kim skal overta farens rolle i narkoligaen. Men samtidig får han tilbud om lærlingplass og framtidsutsikter i en annen by – en mulighet til å bryte ut av det maskuline og voldelige miljøet, men hvem skal da forsørge familien? Hva vil skje med småsøsknene?

På samme måte som i sin prisvinnende debutfilm Flukten (2015), klarer regissør Peter Grönlund å skildre mennesker som faller utenfor samfunnet. Tidvis blir det hele smertelig realistisk. Et knippe imponerende amatørskuespillere gir et gripende bilde av hvordan sosial arv, manglende tiltro til myndighetene og uheldige tilfeldigheter kan bestemme og begrense menneskers liv. Rollefiguren Roland er mesterlig skildret av Joakim Sällquist, som fikk Guldbagge for beste mannlige hovedrolle.

Peter Grönlund (f. 1977) er en svensk regissør og manusforfatter som lagde sin første kortfilm i 2009. Spillefilmdebuten Flukten (eller Tjuvheder på svensk) fikk strålende kritikker og vant en rekke priser. Sosiopolitiske temaer er en rød tråd gjennom Grönlunds arbeider.

Sverige 2018
Regissør Peter Grönlund
Manus Peter Grönlund
Skuespillere Sebastian Ljungblad, Joakim Sällquist, Tuva Linghult
Produksjonsselskap B-Reel Films
Språk Svensk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Nordisk fiksjon
Genre Drama