Superstjerna Elisabeth Moss spiller rockestjerna Becky i Her Smell, hennes tredje samarbeid med regissør Alex Ross Perry. Becky er på toppen av karrieren som frontfigur i bandet Something She, men samtidig på bunnen som menneske. Hun fråder, hveser, stavrer, snøvler, eksploderer i raseri, drikker og snorter kokain med begge hendene. Fra sine nærmeste får Becky alt opp i hendene: tillit og tilgivelse, platekontrakt og nye sjanser, unge talenter å jobbe med. I neste øyeblikk hiver hun det fra seg, som en ny leke hun allerede er lei av.

Rock- og popmytologi er noe mange filmskapere er fascinert av, med god grunn. Har du latt deg forføre av A Star is Born eller begeistre av Vox Lux på kino det siste året, er denne filmen nesten obligatorisk. Mer enn de to ovennevnte er Her Smell en fortelling om hvordan det å spille i band er å være del av et fellesskap som nesten er sterkere enn en familie. Det er en intens film, bestående av fem lange scener, og om det siver noen lukt fra Her Smell er det stanken av angst, undergang og backstage-fyll.

I alle fall veldig lenge. Alex Ross Perry har gjort det til et varemerke å lage filmer om begavede og vilt usympatiske mennesker, men nå slipper han inn en stripe av lys i mørket. Kanskje forsoning og frelse er mulig, selv for en som Becky? For deg som er villig til å bruke tid og oppmerksomhet på filmen, venter i alle fall dyp tilfredsstillelse.

Alex Ross Perry (f. 1984) er regissør, manusforfatter og skuespiller, og en lederskikkelse i amerikansk indiefilm. Han studerte ved kunstskolen Tisch i New York, men skylder også mye av sin filmkunnskap fra tiden som ansatt i den legendariske videobutikken Kim’s på Manhattan. Oslo Pix viste tre av Ross Perrys filmer i 2018.

Originaltittel Her Smell

År 2018

Regissør Alex Ross Perry

Manusforfatter Alex Ross Perry

Med Elisabeth Moss, Cara Delevingne, Dan Stevens, Virginia Madsen, Eric Stoltz

Produksjonsselskap Bow and Arrow Entertainment

Spilletid 2t 14m

Lenker IMDb