close

Vil du være praktikant på Oslo Pix 2019

Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival. Oslo Pix skal være en filmfest for hele byen og gjennomførte sin andre utgave i fjor med nærmere 17.000 besøkende.

Årets festivaldatoer er 3.-9. juni og vi søker nå etter en knippe praktikanter som er nysgjerrige på hvordan en filmfestival blir til og som ønsker å bidra. 

Av , foto: Johnny Vaet Nordskog 21. jan 2019

Hver av stillingene har ulike ansvarsområder. Man vil få opplæring og jobber tett med en overordnet i festivalstaben som sørger for oppfølging underveis.

Arbeidsomfang vil variere, men generelt vil stillingene tilsvare 40-60% i månedene før festival og 100% i selve festivaluka.

Praktikantene mottar et mindre honorer. Etter endt festival vil du få en attest som dokumenterer arbeidet. 

Interessert? 
Send en CV og kortfattet søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker et praktikantopphold hos Oslo Pix og hva du kan bidra med til soknad@oslopix.no.

Søknadsfrist: 24. februar

Oslo Pix har kontorer på det nyåpnede kulturhuset Vega Scene i Hausmanns gate.

Bli med å lage tidenes beste Oslo Pix!

Det er mulig å søke seg til følgende stillinger:

FRIVILLIGKOORDINATOR

Frivilligkoordinatoren er en viktig del av festivalteamet. Som frivilligkoordinator har du ansvar for rekruttering og administrering av festivalens frivillige, er med på å arrangere infomøte og er kontaktperson for frivillige før og under festivalen. Du vil også ha ansvar for en egen gruppe frivillige under festival, som blant annet bemanner festivalens infostand. Stillingen gir deg mulighet til å utvikle eget lederskap gjennom koordinering og oppfølging av frivillige.

Ønskede kvalifikasjoner:

-Flink til å motivere andre mennesker, har god evne til å sette seg inn i nye oppgaver og jobbe strukturert
-Evne å håndtere mye informasjon, ha mange baller i lufta og inngå i et dynamisk arbeidsmiljø med et høyt tempo
-God på å kommunisere, både på norsk og engelsk.

Oppstart: ca. 1 april

PRINTKOORDINATOR

Printkoordinator vil assistere program- og printkoordinator som har ansvaret for bestilling, forhandling og oppfølging av filmer, samt filmlogistikken på festivalen. Oppgaver vil for eksempel være å formidle påsynslenker, skaffe bilder og informasjon om programmets filmer, merking og testing av filmkopier i forkant av festivalen og bidra i koordineringen av billett- og programslipp. I festivalperioden vil praktikanten delta generelt i gjennomføringen av festivalen.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

-Strukturert og pålitelig
-Evne å jobbe selvstendig, samtidig som du samarbeider og kommuniserer godt med andre.
-Fordel om du er teknisk anlagt. Kan du klippe og har erfaring med programmer som Adobe Indesign, Photoshop og Premiere er et pluss, men ikke et must.

Du trenger ikke ha filmfestivalbakgrunn, men det er en forutsetning at du interesserer deg for film og ønsker å få erfaring innen kulturfeltet.

Oppstart: ca. 1 april

PRODUKSJONASSISTENT

Som produksjonsassistent jobber du tett på festivalprodusent med oppgaver knyttet til festivalens filmvisninger. Det kan være oppgaver som oppfølging av samarbeidspartnere, koordinering av mottakelser, invitasjoner, gjestelister, billetter og akkrediteringer, regissørsamtaler og debatter i tilknytning til filmvisningene. Praktikanten er også med å organisere filmvisninger for skoleelever under festivalen, være kontaktperson for skolene, hjelpe med praktisk avvikling og sørge for at elevene får en god opplevelse.

Ønskede egenskaper:

-Utadvendt, omgjengelig og flink til å kommunisere
-God på å gi og motta beskjeder
-Effektiv, løsningsorientert og trives med et høyt arbeidstempo

Oppstart: Primo/medio mai

EVENTPRAKTIKANTER – 2 stk

Som eventpraktikant bistår du i planlegging og gjennomføring av arrangementer, med oppgaver som å lage kjøreplan, booke/skaffe utstyr og dekor, lage vaktplaner for frivillige og lignende. Praktikantene har arbeidslederansvar for de frivillige som bistår med opprigg og avvikling.

Ønskede egenskaper:

-Praktisk anlagt, løsningsorientert, like å ha mange baller i lufta samtidig, og kunne jobbe godt både selvstendig og i team.
-Fordel om du har jobbet med festival eller større arrangementer tidligere.

Oppstart: Primo/medio mai