close

Førpremiere på The Hate U Give

Gå ikke glipp av Klubb Pix i februar: The Hate U Give er et eksplosivt drama om raseskiller og politivold i samtidas USA.

Av 6. feb 2019

Tenåringen Starr Carter bor i et fattig, svart nabolag, men går på privatskole i en rik forstad sammen med nesten bare hvite. Så en kveld blir kompisen Khalil skutt og drept av en hvit politimann. Saken blir forsidestoff over hele landet, det bryter ut demonstrasjoner i byen, og på Starrs skole florerer usanne rykter om det som hendte.

Som eneste vitne blir Starr tvunget til å ta et valg. Skal hun fortelle sannheten, selv om hun kan miste venner og kaste hele lokalsamfunnet ut i en ødeleggende konflikt? Starr begynner å innse at drapet på Khalil også handler om noe større – skillet mellom de som blir hørt, og de som blir tvunget til taushet.

Kritikerne har kastet lovord etter The Hate U Give, som er basert på en bestselgende roman med samme navn. Den er også inspirert av Black Lives Matter-bevegelsen som prøver å bekjempe vold og rasisme mot svarte over hele verden.

Klubb Pix er faste filmvisninger på Saga kino i regi av filmfestivalen Oslo Pix. Vi er festivalen som gir Oslofolk – og alle andre som vil – en skikkelig filmfest med det beste innen amerikansk og europeisk film. Årets festivaldatoer er 3.– 9. juni.

PRAKTISK INFO
Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 1 billetter pr. pers.

Gratis inngang
Aldersgrense: 12 år