close

Smakebit på årets festivalprogram

Det er ennå en stund til sommer og festival i juni, men vi jobber allerede på spreng for å lage det beste Oslo Pix-programmet noensinne. Her en liten smakebit på noe av det du kan vente deg når festivalen braker løs for tredje gang 3.-9.juni.

Av 5. mar 2019

På Oslo Pix skal alle finne en film som passer dem, og årets smakebiter viser et spenn i sjanger og nasjonalitet. På årets program finner du blant annet to filmer som hyller forfatteren: dokumentaren om Elena Ferrante – Ferrante Fever - og biografifilmen om vår alles Astrid Lindgren: Unge Astrid.

Under the Silver Lake er amerikansk sjangerlek med film noir og har Andrew Garfield i hovedrollen, mens den hviterussiske perlen Crystal Swan er noe du sjeldent ser på norsk kino. I tillegg blir det flere visninger av den Oscar-nominerte filmen Can You Ever Forgive Me?, distribuert av Fox, med Melissa McCarthy i hovedrollen.

Les mer om filmene, sjekk ut trailerne og husk å sette et stort kryss i kalenderen 3.-9. juni når årets utgave av Oslo Pix går av stabelen. Årets festivalevent på Facebook følger du her. 

UNGE ASTRID

Pernille Fischer Christensen
2018
Danmark, Sverige
Spilletid: 2t 3m

Endelig blir en av fjorårets aller beste filmer å se på stort lerret i Oslo! Unge Astrid rørte publikum til tårer da den ble vist på filmfestivalen i Berlin i fjor. Det er historien om Astrid Lindgren, Nordens mest folkekjære og hyllede forfatter, lenge før hun ble nettopp det. Vi møter henne som en nysgjerrig og fantasifull 16 år gammel jente på vei ut i livet. Hun takker ja til en praksisplass i lokalavisa, men snart oppstår sterke følelser mellom henne og avisas voksne redaktør – følelser som blir skjebnesvangre for den unge Astrid og som kommer til å forme hennes framtid.

Dette er biografisk film på sitt aller best, og Alba August – datter av Pernilla og Bille August – briljerer i hovedrollen.

UNDER THE SILVER LAKE

David Robert Mitchell
2018
USA
Spilletid: 2t 19m

Los Angeles har inspirert utallige filmfortellinger, men ingen fullt så surrealistiske og mystiske som denne. En kveld oppdager den unge og retningsløse Sam en kvinne i svømmebassenget ved leiligheten sin. Neste morgen er hun borte, og Sam får det for seg at han bare må finne ut hvordan og hvorfor. Det blir starten på en reise ikke bare gjennom de mørkeste avkroker av byens underverden, men inn i et univers av tegn, gåter og konspirasjoner.

Regissør David Robert Mitchell fornyet skrekksjangeren til de grader med sin forrige film It Follows, som har rukket å bli en moderne klassiker. Under the Silver Lake er enda mer ambisiøs, en vill dans og et beist av en film som dypper mer enn bare stortåa ned i film noir-sjangeren. En av de filmene du bare må se på stort lerret – og det får du sjansen til på Oslo Pix.

FERRANTE FEVER

Giacomo Durzi
2017
Italia
Spilletid: 1t 14m

Et must for alle Elena Ferrante-fans! Den italienske forfatteren er aktuell på norsk med boka Frantumaglia, og har tatt lesere over hele verden med storm med sin Napoli-kvartett og sine fantastiske skildringer av byen så vel som menneskers indre verden. Dokumentaren Ferrante Fever forteller historien om hennes forfatterskap. Den gir unikt innblikk i hennes arbeid og kunstneriske visjon, og gjennom intervjuer med kritikere, forleggere, redaktører, litteratater og andre forfattere sier den også mye om hvordan og hvorfor hun har blitt en så stor sensasjon.

Vi inviterer til egen Ferrante-samtale med profilerte norske kritikere og forfattere, og viser filmen for første gang i Norge. 

CRYSTAL SWAN

Darya Zhuk
Hviterussland
2018
Spilletid: 1t 35m

Film fra Hviterussland! Det er ikke hverdagskost på norsk kino. Desto morsommere å kunne vise denne perlen, som attpåtil er en debutfilm av en ung kvinnelig regissør, Darya Zhuk. Vi befinner oss i Minsk i 1997, hvor hovedpersonen Evalina drømmer om å dra til USA å bli DJ. Men veien ut er vanskeligere enn hun klarer å forestille seg. En film fra samme familietre som Jim Jarmusch og Leos Carax, satt til 90-talls housemusikk, med like doser lys og mørke, melankoli og herlig pønkete energi. 

CAN YOU EVER FORGIVE ME?

Marielle Heller
USA
2018
Spilletid: 1t 55m

Hollywood-film av den typen Hollywood altfor sjelden lager lenger. Kjenn din besøkelsestid og se denne glimrende filmen på Oslo Pix, for den kommer ikke på ordinær kino. Komedie-spesialisten Melissa McCarthy gjør en strålende prestasjon i hovedrollen som Lee Israel, en dryppende spydig og nokså mislykket forfatter som tar steget inn i kriminelle gråsoner når hun ikke får forskudd på sin nye bok. At McCarthy ble nominert til Oscar for beste hovedrolle er uhyre fortjent, og Can You Ever Forgive Me? var også med i racet om prisen for beste manus og beste birolle (Richard E Grant).