close

BILLETTER TIL HELE PROGRAMMET ER I SALG

Med over 91 titler fordelt på 160 visninger har festivalen noe for alle, enden du tråler filmfestivaler til vanlig – eller bare liker å krype ned i kinosetet for å bli revet med.

Av 14. mai 2019

Sommeren starter med film, med fest, men Oslo Pix. Og du er invitert!

Oslo Pix er en publikumsfestival for hele byen som kombinerer film og fest på en ny måte. Vi gir deg det beste fra verdensfilmen akkurat nå: fra de største Hollywood-produksjonene til den minste indie-filmen, fra eksperimentelle filmer som sprenger alle grenser til filmperler du har med deg lenge etter du forlater kinosalen.

Hele programmet er ENDELIG (!) ute, billettene til alle visningene er i salg og du kan følge årets Facebook-event her for å få med seg de siste oppdateringene.  Sjekk også ut årets gjester her. 

Konkurranseprogram

Vi har fire konkurranseprogram på årets festival, som representerer kremen av kremen på programmet.

Sju filmer kjemper om seieren i det internasjonale konkurranseprogrammet. Det er knallsterke filmer som med sikkerhet kommer til å berøre publikum. Vinneren av prisen mottar 10.000 kr, gitt av Institute Francais, og du kan lese om alle filmene i Oslo Grand Pix her. 

Vi fortsetter fokuset på nordisk film Oslo Grand Pix for nordisk fiksjon og Oslo Grand Pix for nordisk dokumentar. Vinneren i programmene mottat 25.000 kr og begge prisene er støttet av Blockbuster. Se alle filmene i Oslo Grand Pix Nordisk Fiksjon her og se alle filmene i Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar her

I tillegg deler vi ut publikumsprisen, og der er det du som publikummer som har all makten. De nominerte til prisen er filmene som kjemper i konkurranseprogrammene. Mer informasjon om hvordan du stemmer kommer snart.

De største Hollywood-produksjonene og den minste indie-filmen

For å gjøre det enda mer oversiktlig å navigere seg gjennom årets program har vi delt programmet inn i noen hovedbolker med underseksjoner.

Den første er konkurranseprogrammene som er beskrevet ovenfor og den nye seksjonen Headliners, og den andre har vi valgt å kalle Pix Discovery. Geografisk spenner det fra Pix Rendez-Vous for fransk kvalitet som er gjort i samarbeid med Institute Francais til seksjonen Pix Indie som er viet uavhengig amerikansk film og Pix Perler som er tilegnet de gode filmopplevelsene uavhengig av land og sjanger.

Wild Tales blander vi grøssere og annen sjangerfilm med de ville og visjonære verkene du bare kan se på festival, og selvsagt har vi noe for barn og unge i Pix Junior

Den tredje hovedbolken har vi kalt Perspektiver, og den et delt opp i tre underseksjoner på årets festival. I Pix Politikk  er arenaen for dokumentarfilm og debatt – og i år handler filmene om islamsk feminisme, italiensk mafia, autisme og jordens undergang. I tillegg er vi veldig stolte av å kunne videreføre seksjonen Pix on Art som er en ny fast seksjon for film om andre kunstarter.

Det lille ekstra

Vi har en rekke spesialarrangementer på årets festival, både i og utenfor kinosalen, som spenner vidt, fra feiring av Verdens Miljødag 5. juni  til boyband-fest 7. juni.

Er du fan av Elena Ferrante bør du få med deg vår Ferrante-dag på Saga kino tirsdag 4. juni, med mottakelse, panelsamtale og to filmvisninger. Les mer her. Er du derimot mer opptatt av Olsenbanden er du sikkert klar over at forbryterbanden feirer 50 år i år. I den anledning viser vi alle filmene på årets festival, og full oversikt finner du her. 

Vi inviterer til en helt spesiell jubileumsvisning på årets festival Ridley Scotts bekmørke sci-fi-epos, Alien, fyller nemlig 40 år, og det må feires. Det blir visning både på Saga og Vega Scene under festivalen. Les mer her.  Pass også på å få med deg spesialvisningen av Alle Presidentens Menn der det blir en eksklusiv intro ved selveste Bob Woodward. Les mer her

Oslo, vi er klare for en syv dagers filmfest. Det håper vi du også er!