close

Ta med hele familien på festival

Ta med store og små på familiehelg lørdag 8.juni og søndag 9.juni til mye moro ute i festivalgata og inne på Saga kino. 

Av 14. mai 2019
Filmfestivalen Oslo Pix arrangerer familiehelg lørdag 8. juni og søndag 9. juni med førpremiere på "Mysteriet Herr Link" og massevis av gratis aktiviteter ute i vår festivalgate mellom Saga og Klingenberg kino.

 

PROGRAM I FESTIVALGATA:

-Øisteins Blyant Tegneshow: Hele Norges tegnehelt kommer til Oslo Pix på lørdagen! Han lader opp til "Mysteriet Herr Link" med å tegne artige dyr og fantastimonstere, og signerer autografer etterpå til dem som vil ha.

 
-Høytlesning med Malin Hellebø, kjent fra Dyrevenn på NRK Super, begge dagene. Hun har skrevet boka «Dyras beste sjekketriks» og kommer til Oslo Pix for å fortelle om alle de rare, ekle, søte og morsome sjekketriksene dyra kan!
 
-Har du noen gang vurdert å gå på ski på den røde løper? Sprell inviterer til plankeskirenn, tatovering- og neglelakksbod og andre gøyale aktiviteter, både lørdag og søndagen.
 
-Blekkulf kommer og viser kortfilm utendørs i festivalgata, både lørdag og søndag.
 
-Masse grønne aktiviteter: Lær om humle og humlehotell, bygg dyrkekasser med Hagecrew, lag bærekraftige papirhatter og spirende frokort. Og ikke minst, Oslos egen miljøhelt Tigra kommer på besøk!
 
-Analog Spillklubb tilbyr en herlig miks av retro bordspill som krever ferdigheter, taktikk, presisjon, konsentrasjon, flaks og nybegynnerflaks. Man kan spille sammen, og ikke minst, mot hverandre. Game on!
 
-Ta også med deg familien og opplev et stykke norsk filmhistorie på stort lerret!
I anledning Olsenbanden 50 år inviterer vi til jubileumsvisning av Olsenbanden for full musikk kl. 17 med korps og kake i festivalgata fra kl. 16!
Mer info og billetter HER.
 
Deler av arrangementet er støttet av Oslo europeiske miljøhovedstad

Mer detaljert program i vårt Facebook-event HER.

KINOPROGRAMMET:

Mysteriet Herr Link

USA, Canada // 2019 // Regi: Chris Butler // norsk tale, utekstet // 95 min

For å bli mer populær i Oppdagerklubben reiser Sir Lionel Frost til Nord-Amerika for å finne menneskenes primitive forfar, den såkalte «Missing Link». Et ellevilt eventyr starter når det viser seg at det ikke er Frost som har funnet «Missing Link»; det er heller den digre, hårete Herr Link som har funnet Sir Frost. Animert med en blanding av stop-motion og CGI, har filmen fått et detaljnivå og en tekstur som er en nytelse for øyet – og den rette blandingen slapstick og sylskarpe kommentarer vil få både store og små til å le høyt i kinosalen.

Aldersgrense 6 år, tillatt for alle i følge med voksen.

Filmen er distribuert av Another World Entertainment Norway, og har ordinær premiere 14. juni.

100% Coco

Nederland // 2017 // Regi: Tessa Schram // nederlandsk tale, norsk tekst // 88 min

13 år gamle Coco er besatt av mote, og skiller seg tydelig ut blant sine jevnaldrende når hun begynner på ungdomsskolen. Det viser seg at ikke alle setter pris på Cocos unike og fargerike stil, og dermed blir det vanskelig for henne å virkelig være seg selv. 100% Coco gir assosiasjoner til tenåringssuksesser som Mean Girls og Clueless, men er et par hakk snillere. Her står mote og identitet i sentrum, i en fin miks av ytre og indre skjønnhet. Neste film om Coco er allerede på vei!

Passer for barn fra 8-10 år og oppover.

Krig

Sverige // 2017 // Regi: Goran Kapetanovi // svensk tale, norsk tekst // 80 min

11 år gamle Malte kommer som innflytter til et ikke navngitt sted i Skåne. Her blir han møtt av en slags krigssone, hvor to konkurrerende barnegjenger kjemper om den lokale skatehallen. Malte har matematikeren John Nash som sitt store idol, og blir fort en slags strategisk leder for den ene gruppen. Selv om filmen kun har barn i hovedrollene hviler det et mørkt preg over hendelsene. Både visuelt og tematisk kan det hele minne om en perfekt miks av La den rette komme inn og Moonrise Kingdom.

Aldersgrense 12 år. Tillatt for 9-åringer i følge med voksen.