close

Boyband-spesial

7. juni inviterer vi deg til å bli med på en helt spesiell, hjertevarm og morsom filmopplevelse om musikk, kjærlighet, oppvekst – og boyband på årets filmfestival.

Av 14. mai 2019

Hva gjør at en gruppe syngende og dansende unggutter får flere millioner ungjenter til å skrike seg hese og gråte seg i søvn, og gjør at noen av dem tviholder på kjærligheten flere tiår etterpå?

Det er dette dokumentaren I Used to Be Normal forsøker å gi svar på.

Filmen lar oss bli kjent med fire kvinner fra tre generasjoner som ikke har spesielt mye til felles utenom én avgjørende ting: de elsker hvert sitt boyband. De fleste vil kunne kjenne seg igjen i beskrivelsen av den første kjendisforelskelsen, eller nikke flaut med når kvinnene forteller om vegger tapetsert med plakater og magasinutklipp. Samtidig har kvartetten både humor og selvironi når de snakker om besettelsene sine.

I samarbeid med Mortified gir vi oss hen og inviterer til en helkveld viet boybandkulturen.

Program fredag 7. juni:
- Kl. 16:30: Mortified Oslo-podkast i festivalgata utenfor Klingenberg kino.
- Kl. 17.45: Mortified-session i sal og visning av I Used to Be NormalKjøp billetter til visningen her. 
- Kl.20:00: Boyband-musikkvideo-bonanza med VJ Olav Friisberg og musikk ved DJ Susiserken i festivalgata.

Om filmen
Elif, Sadia, Dara og Susan er fire kvinner fra tre generasjoner, som ikke har spesielt mye til felles utenom én avgjørende ting: de elsker hvert sitt boyband. Deres forhold til gruppene og musikken de elsker har vært nærmest livsdefinerende, og i denne filmen får man et innblikk i hvordan og hvorfor det ble slik. Hva gjør at en gruppe syngende og dansende unggutter får flere millioner ungjenter til å skrike seg hese og gråte seg i søvn – og at noen av dem tviholder på kjærligheten flere tiår etterpå?

Om Mortified
Mortified gir vanlige mennesker muligheten til å dele scener fra sin oppvekst som er dokumentert gjennom skriblerier fra tenårene. Det er pinlig, ærlig og hysterisk morsomt.
Les mer her: https://www.facebook.com/mortifiednorway/