close

Elena Ferrenta-spesial

I år inviterer vi til en hel dag med Ferrante på Saga kino tirsdag 4. juni, med litterær frokost i det fri, mottakelse, panelsamtale og to filmvisninger. 

Av 14. mai 2019

Kl. 08:00 - Vi starter Ferrantedagen med litterær frokost i vår utendørs festivalgate utenfor Klingenberg kino. Oversetter Kristin Sørsdahl leser sine favorittutdrag av Elena Ferrantes aller første roman, «Kvelande Kjærleik». Gratis croissanter til de første som kommer og kaffe om du tar med egen flerbrukskopp.

Kl. 17:30 - Det italienske kulturinstituttet inviterer til et glass i forkant av visningen utenfor Saga kino. Åpent for alle!

Kl. 18.30 - Visning av dokumentaren Ferrante Fever av Giacomo Durzi, om fenomenet Elena Ferrante og hennes forfatterskap. Filmen kombinerer arkivklipp, intervjuer med størrelser som Jonathan Franzen og Roberto Saviano, og ikke minst utdrag fra Ferrantes egne refleksjoner i bokform. Den går til røttene av Ferrantes internasjonale gjennombrudd og drøfter kvalitetene ved bøkene som har bergtatt lesere verden over.

Etter filmen blir det panelsamtale om Ferrante, ledet av kritiker Janneken Øverland.

Deltakere: redaktør Cathrine Sandnes, oversetter Kristin Sørsdal og Maren Bjørseth, regissør av Min briljante venninne på Oslo Nye Teater.

Kjøp billetter til visningen her 

Kl. 20.45 - Vi runder av kvelden med Mario Martones L’Amore molesto fra 1995, en filmatisering av Ferrantes roman «Kvelande kjærleik». Billetter til denne visningen legges ut for salg 16. mai.

Kjøp billetter til visningen her

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pix, Det Norske Samlaget, Oslo Nye Teater og Det italienske kulturinstitutt i Oslo.