close

Premierevisning av Smerte og Ære

Velkommen på premierevisning av Pedro Almodóvars siste film, Smerte og ære, fredag 27. september kl. 18.30 

Av 27. sep 2019

Med Smerte og ære har den spanske mesterregissøren Pedro Almodóvar laget et oppsummerende verk, et melodrama inspirert av Fellinis 8½.

I samarbeid med Vega Scene og Spanias ambassade i Norge inviterer vi til premierevisning av en av årets mest etterlengtede filmer, Pedro Almodóvars Smerte og ære. Forfatter og Almodóvar-kjenner Hans Petter Blad vil introdusere filmen.

Dato: 27. september
Tid: 18.30
Sted: Vega Scene

Kjøp billetter her

Om filmen:

Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos tilbakeblikk: barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand, det første begjæret, hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet, smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens, å skrive som den eneste terapien for å glemme det uforglemmelige, den tidlige oppdagelsen av kino og tomrommet, det uendelige tomrommet som gjør en filmskaper ute av stand til å fortsette å skape filmer. Denne historien forteller om skapelsesprosessen, om vanskeligheten ved å skille den fra sitt eget liv og om lidenskapen som gir den mening og håp. Ved å erindre sin fortid, gjenfinner Salvador et akutt behov for å formidle den, og i det behovet finner han også sin frelse.

Smerte og ære var nominert til Gullpalmen i den prestisjetunge hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes, hvor Antonio Banderas velfortjent mottok prisen for beste mannlige skuespiller.