close

Førpremiere: Ved Guds nåde

Kom på vår førpremiere av Ved Guds Nåde 12. februar på Vika kino. 

Av 5. nov 2019

Hvordan er det mulig at prester som begår seksuelle overgrep, får fortsette å arbeide med barn i årevis? Det er det grunnleggende spørsmålet i Ved Guds nåde, en fengslende og empatisk film om seksuelle overgrep som har blitt forsøkt dysset ned av Den katolske kirke.

Ved Guds nåde er historien om hvordan tre menn bryter muren av taushet rundt seksuelle overgrep og tar opp kampen mot Den katolske kirke.

Dato: 12. februar 
Tid: 18.00-20.30
Sted: Vika kino 

Alexandre er over førti år og lever lykkelig i Lyon med kone og barn når han oppdager at presten som forgrep seg på ham som liten, fortsatt arbeider med barn. Overveldet av fortidas traumer ønsker han å konfrontere presten, og blir snart kontaktet av to andre ofre, François og Emmanuel. Sammen bestemmer de seg for å bryte tausheten om det som har skjedd, og forsøke å stoppe noe som skulle ha blitt stoppet for lenge siden.

Ved Guds nåde forteller historien fra ofrenes perspektiv. Den er i slekt med britiske Ken Loachs dypt humanistiske filmer, så vel som med Oscar-vinneren Spotlight (2015) om samme tema, og regissør François Ozon har lagt seg tett opp til virkeligheten: Filmen er basert på den sanne historien om presten Bernard Preynats ofre, og er laget parallelt med prosessen som endte med at han ble fradømt presteverdigheten for sine overgrep.