close

VIL DU VÆRE PRAKTIKANT PÅ OSLO PIX 2020?

Av 21. feb 2020

Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival. Vi har et ambisiøst mål om å bli en av de ledende publikumsfestivalene for film i Norden, men er først og fremst opptatt av lage en skikkelig filmfest for byen og menneskene som bor i den. Nærmere 24 000 besøkte festivalen i fjor. Den fjerde utgaven arrangeres 1.-7. juni 2020 og den håper vi du vil være med å lage! 

Oslo Pix ønsker å tilby et knippe praktikanter et verdifullt innblikk i festivalarbeid og hvordan Oslos nye internasjonale filmfestival blir til. Praktikantene vil få opplæring og jobbe som en del av festivalteamet i ukene frem mot festival og i selve festivaluka. Hver av stillingene har ulike arbeidsoppgaver og ansvarsområder, og man jobber tett med resten av festivalstaben og får god oppfølging underveis.

Generell informasjon om praktikantstillingene:

  • Arbeidsomfang vil variere, men generelt vil alle stillingene tilsvare 40-60% i månedene før festival, og 100% i festivalperioden 1. – 7. juni.
  • Oppstart medio april. 
  • Arbeidsoppgavene under hver stilling vil kunne justeres noe frem mot festival.
  • Stillingene er ulønnet, men praktikantene mottar 8000 kr for å dekke kostnader til lunsj/transport etc. 
  • Etter endt festival vil du få en attest som dokumenterer arbeidet. 

Oslo Pix har kontor på kulturhuset Vega Scene i Hausmanns gate 28. Praktikantene vil disponere kontorplass med nødvendig PC-utstyr.  

Bli med på å lage tidenes beste Oslo Pix! 

Interessert?  

Send en kortfattet søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker et praktikantopphold hos Oslo Pix og hva du kan bidra med til  idak@festivalkontoret.no

Søknadsfrist er 06. mars, men hver søknad blir vurdert fortløpende, så vi hører gjerne fra deg før det! 

Det er mulig å søke seg til følgende stillinger:  

FRIVILLIGKOORDINATOR 

Som frivilligkoordinator vil du inngå i festivalens produksjonsavdeling. Frivilligkoordinatoren har hovedansvar for alle Oslo pix’ omlag 70 frivillige, bistår med rekruttering, arrangerer infomøte og andre sosiale tiltak for de frivillige, utarbeider bemanningsplan og vaktlister, og er hovedkontakt for frivillige før og under festivalen. Denne stillingen gir deg rom for å utvikle eget lederskap gjennom koordinering og oppfølging av frivillige.

Ønskede egenskaper/ kvalifikasjoner:

Vi søker en person som er flink til å motivere andre mennesker, er sosialt anlagt og komfortabel med å ta ordet i større forsamlinger. Du har god evne til å sette deg inn i nye oppgaver og arbeidsverktøy, jobber strukturert og selvstendig, og evner å håndtere mye informasjon og mange henvendelser. Du bør interessere deg for film og være klar for å inngå i et dynamisk arbeidsmiljø med et høyt tempo. Du må kunne kommunisere godt både på norsk og engelsk.

PRODUKSJONSASSISTENT FESTIVALGATA

Mellom Saga og Klingenberg kino rigger vi til utendørs festivalområde i hele festivalperioden. Som produksjonsassistent i festivalgaten jobber du tett med festivalgate-koordinator. Du bistår i planleggingen og avvikling av festivalgata, inkludert arrangementer som åpningsfest, utekino, barneaktiviteter og mottakelser. Dine arbeidsoppgaver vil inkludere oppgaver som å lage kjøreplaner, booke/skaffe utstyr og dekor, bistå i avvikling av arrangementer og være arbeidsleder for frivillige. Praktikantstillingen ligger under festivalens produksjonsavdeling.  

Ønskede egenskaper/ kvalifikasjoner:

Det er en fordel om du har jobbet med festival eller vært med å avvikle arrangementer tidligere. Du burde være praktisk anlagt, løsningsorientert, like å ha mange baller i lufta samtidig, og kunne jobbe godt både selvstendig og i team. Du har gjerne erfaring med enkel teknikk og rigg. Du trives i et dynamisk arbeidsmiljø, tidvis med høyt tempo.

INFOSTANDANSVARLIG OG PRODUKSJONSASSISTENT

Som infostandansvarlig og produksjonsassistent vil du ha hovedansvaret for planlegging, rigg, bemanning og avvikling av infostanden i festivalgata, som er hovedpunktet for informasjon til vårt publikum. Stillingen inkluderer også koordinering av billetter, akkrediteringer, invitasjoner og gjestelister, organisering av publikumspris, salg av merch samt arbeidslederansvar for de frivillige i infogruppa. Du vil også bistå produksjonsleder og frivilligkoordinator med ulike oppgaver ved behov og kapasitet. Praktikantstillingen ligger under festivalens produksjonsavdeling.  

Ønskede egenskaper/ kvalifikasjoner:

Vi ser etter deg som er serviceinnstilt, løsningsorientert og strukturert. Du jobber godt både selvstendig og i team, og er komfortabel med å lede en større gruppe mennesker. Du er god til å innhente informasjon og få oversikt, er ryddig og liker å lage systemer. Du håndterer et høyt tempo godt, og klarer å holde roen under press. Du ønsker å få et innblikk i hvordan man driver festival fra et produksjonsperspektiv, men liker også å være tett på publikum og frivillige.