close

Velkommen til Oslo Pix Pop-up

La deg forføre av fengslende filmer på Vika kino 12.-14. juni. Da henter Oslo Pix Pop-up frem noen av de mest bemerkelsesverdige filmene som skulle vært vist under årets festival!

Av 22. mai 2020

Lei av å se på Netflix? Alle vet at filmer er best når man sitter i mørket og kan se en skikkelig god film på det store lerretet.

Innenfor nåværende restriksjoner er vi klare for å kunne gi dere noen smakebiter fra det som skulle vært årets program. 12.-14. juni blir det eksklusiv filmhelg på Vika kino, og programmet består av syv kritikerroste filmer som alle har stått på programmet ved store internasjonale filmfestivaler. Ingen av filmene skal opp på norske kinoer, så kjenn din besøkelsestid!

Fullstendige programomtaler og billetter finner du her.

Helgens program byr på Abel Ferraras film Tommaso med Willem Dafoe i hovedrollen, den dansk-tyske filmen Giraffe der Lisa Loven Kongsli briljerer, det italienske periodedramaet Martin Eden, delvis adaptert fra Jack Londons roman ved samme navn, og Ivana the Terrible – en serbisk hybridfilm som både er selvironisk og selvbiografisk.

I det fransk-kanadiske dramaet Antigone, som vant pris for beste film under Toronto internasjonale filmfestival i fjor, har regissør Sophie Deraspe latt seg inspirere av Sofokles’ greske tragedie, med en historie lagt til vår samtid. Den skremmende dokumentaren School of Seduction handler om «forførelsesskoler» i Russland, og forteller noe essensielt om Putin og Russlands syn på kvinner. Den fransk-kanadiske komedien Jeune Juliette bygger på regissør Anne Émonds egne opplevelser fra ungdomsårene.

Oslo Pix Pop-up  byr på en herlig blanding av sjangre og geografi, men fellesnevneren er filmfortellinger laget av regissører som virkelig har noe på hjertet. 

Kapasiteten på Vika er som følge av smittehåndteringen begrenset, og det vil derfor kun være plass til 50 personer i Vika 1 og 32 personer i Vika 2 – selvsagt med god avstand mellom setene. Les mer om Nordisk Film Kinos smittehåndtering her. NB! Billetter selges kun på nett, og ikke i billettluka på Vika kino. 

Vi har savnet å vise film for dere, og gleder oss til å se dere i juni!

Oslo Pix Pop-up er gjort i samarbeid med NFkino Vika, NFkino, Det italienske kulturinstitutt i Oslo - IIC Oslo og Embassy of Canada to Norway.

Har du spørsmål? Kontakt oss på [email protected] eller send oss en melding på Facebook